• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • You Tube
Φωτεινή Καλιακάτσου-Χηνιάδη

Βιογραφικό

Δρ. Χάρης Χηνιάδης Μαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος Αναπαραγωγής


Ο Χάρης Χηνιάδης είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος με ειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Είναι Αντιπρόεδρος της ΥΓΕΙΑ IVF-Εμβρυογένεσις, Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μητέρα και συνιδρυτής και Μέλος του Δ.Σ. του Μη-Κερδοσκοπικού Σωματείου Υποβοήθησης Αναπαραγωγής Be-Live.


Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ., καθώς και τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του European University Cyprus.


Έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας IVF ΜΗΤΕΡΑ, όπου και εργάστηκε επί 18 χρόνια πραγματοποιώντας χιλιάδες κύκλους θεραπείας Εξωσωματικής.


Ειδικεύθηκε στη Γυναικολογία σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Λονδίνου και είναι κάτοχος του Diploma of Faculty for Family Planning του Βρετανικού Κολλεγίου Μαιευτικής-Γυναικολογίας (RCOG). Ειδικεύθηκε στους υπερήχους στο King’s College υπό τον καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη και διετέλεσε Επιμελητής Γυναικολογίας του King George Hospital.


Εξειδικεύτηκε στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και εργάστηκε ως Ειδικός Επιμελητής στη Μονάδα IVF του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Saint Bartholomew’s, London.

Εξειδικεύθηκε στη Λαπαροσκόπηση & Υστεροσκόπηση στο Clermont–Ferrand και κατέχει το European Diploma in Gynecological Endoscopy, Université d’ Auvergne και το Diploma in Robotic Laparoscopy, Strasbourg.


Μέσω της Be-Live, η οποία βραβεύθηκε ως το Καλύτερο Νέο Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο, αναπτύσσει έντονη φιλανθρωπική δράση και πραγματοποιεί δωρεάν θεραπείες Εξωσωματικής σε οικονομικά ασθενή υπογόνιμα ζευγάρια, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του ονείρου της οικογένειας και την μείωση της υπογονιμότητας στη χώρα μας.


Είναι µέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγής (ESHRE), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (ESGE), της International Society for Fertility Preservation (ISFP) και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.


Διατηρεί ιδιωτικό Γυναικολογικό και Μαιευτικό Ιατρείο.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συμποσίων στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό.


Εκπαίδευση

· Δίπλωμα Ρομποτικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, Strasbourg, France 2009

· Δίπλωμα Μαιευτικού-Γυναικολογικού Υπερηχογραφήματος Παν/μίου Αθηνών, 2005

· European Diploma of Gynaecological Laparoscopy, Universite d' Auvergne, Clermont-Ferrand , France , 2001

· Certificate of Competence in First Trimester Scanning, Fetal Medicine Foundation, London , 1998

· Diploma of Faculty of Family Planning, RCOG, London 2002

· Τίτλος Ιατρικής Ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Νομαρχία Αθηνών, 2002

· Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, 1994


Δραστηριότητα

Ο Δρ. Χηνιάδης είναι ενεργό μέλος των ακόλουθων επιστημονικών συλλόγων:

· European Society of Human Reproduction & Embryology (ESHRE)

· International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynaecology (ISUOG)

· British Society for Gynaecological Endoscopy (BSGE)

· General Medical Council UK

· Πανελλήνια Ένωση Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

· Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών